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TITLE 71 INDIANA HORSE RACING
COMMISSION

LSA Document #05-27(E)
DIGEST
Amends 71 IAC 7.5-6-3 concerning jockey requirements and silks. Effective February 17, 2005.
71 IAC 7.5-6-3
SECTION 1. 71 IAC 7.5-6-3 IS AMENDED TO READ AS FOLLOWS:

71 TAC 7.5-6-3 Jockey requirements
Authority: IC 4-31-3-9
Affected: IC 4-31

Sec. 3. (a) Jockeys shall report to the jockeys’ quarters at the time designated by the association. Jockeys shall report their
engagements and any overweight to the clerk of scales. Jockeys shall not leave the jockeys’ quarters, except to ride in scheduled
races, until all of their riding engagements of the day have been fulfilled, except as approved by the stewards.

(b) A jockey who has not fulfilled all riding engagements, who desires to leave the jockeys’ quarters, must first receive the
permission of the stewards and must be accompanied by an association security guard.

(c) While in the jockeys’ quarters, jockeys shall have no contact or communication with any person outside the jockeys’ quarters
other than:

(1) commission personnel and officials;

(2) an owner or trainer for whom the jockey is riding;

(3) the jockey’s agent; or

(4) a representative of the regular news media;
except with the permission of the stewards. Any communication permitted by the stewards may be conducted only in the presence
of the clerk of scales or other person designated by the stewards.

(d) Jockeys shall be weighed out for their respective mounts by the clerk of scales not more than thirty (30) minutes before post
time for each race.

(e) Only valets employed by the association shall assist jockeys in weighing out.

(f) A jockey must wear a safety vest when riding in any official race. The safety vest shall:

(1) weigh no more than two (2) pounds; and

(2) be designed to provide shock absorbing protecting to the upper body of at least a rating of five (5) as defined by the British
Equestrian Trade Association (BETA).

(g) A jockey’s weight shall include the jockey’s clothing, boots, saddle and its attachments, and any other equipment except the:
(1) whip;

(2) bridle;

(3) bit or reins;

(4) safety helmet;

(5) safety vest;

(6) blinkers;



(7) goggles; and
(8) number cloth.

(h) Seven (7) pounds is the limit of overweight any horse is permitted to carry.

(1) Once jockeys have fulfilled their riding engagements for the day and have left the jockeys’ quarters, they shall not be readmitted
to the jockeys’ quarters until after the entire racing program for that day has been completed, except with permission of the stewards.

(j) Corporate advertising or logos on jockey’s apparel shall not be permitted. The Jockey Guild emblem is the only item
approved to be worn on riding pants. (Indiana Horse Racing Commission; 71 IAC 7.5-6-3; emergency rule filed Jun 15, 1995,
5:00 p.m.: 18 IR 2871, eff Jul 1, 1995; emergency rule filed Aug 9, 1995, 10:30 a.m.: 18 IR 3409; readopted filed Oct 30, 2001,
11:50 a.m.: 25 IR 899, emergency rule filed Aug 21, 2003, 4:45 p.m.: 27 IR 206, emergency rule filed Feb 17, 2005, 11:48 a.m.:
28 IR 2154)
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