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TITLE 71 INDIANA HORSE RACING
COMMISSION

LSA Document #03-25(E)

DIGEST

Amends 71 IAC 13.5-3-3 concerning out-of-state breeder awards. Amends 71 IAC 14.5-1-3 concerning changing the due date
of the quarter horse owned program application. Effective January 28, 2003.

71 IAC 13.5-3-3
71 IAC 14.5-1-3

SECTION 1. 71 IAC 13.5-3-3 IS AMENDED TO READ AS FOLLOWS:

71 IAC 13.5-3-3 Out-of-state breeder’s awards
Authority: IC 4-31-3-9
Affected: IC 4-31

Sec. 3. An out-of-state breeder’s award is the award paid to the breeder of a registered Indiana bred which wins a race in another
state or Canada. The amount of the award is ten percent (10%) of the winner’s share of the purse for any race, except when entered
for a claiming price of less than five thousand dollars ($5,000). This award is applicable only in the event the commission approves
less than seventy-five (75) days of live thoroughbred racing during a given year. This award is applicable only when there is no live
thoroughbred race meet in progress in Indiana (except for stake races). Awards will be paid by the commission. Out-of-state
breeder’s awards shall be limited to a single race award not to exceed ten thousand dollars ($10,000). (Indiana Horse Racing
Commission; 71 IAC 13.5-3-3; emergency rule filed Jun 22, 2000, 3:05 p.m.: 23 IR 2787; readopted filed Oct 30, 2001, 11:50 a.m.:
25 IR 899; emergency rule filed Jan 28, 2003, 2:20 p.m.: 26 IR 1952)

SECTION 2. 71 IAC 14.5-1-3, AS AMENDED AT 25 IR 2538, SECTION 1, IS AMENDED TO READ AS FOLLOWS:

71 IAC 14.5-1-3 Indiana owned quarter horse
Authority: IC 4-31-3-9
Affected: IC 4-31

Sec. 3. Indiana owned quarter horse means a horse owned by a resident of Indiana as of June March 1 and whose American
Quarter Horse Association registration certificate indicates a purchase date prior to June March 1 of the year it is to race as Indiana
owned. Proof of purchase date may be required to the satisfaction of the commission. Horse must be registered with the commission
prior to being entered into an Indiana owned conditioned race. In order for a horse to participate as “Indiana owned”, all owners
of said horse must be Indiana residents. When transfer of ownership of an Indiana owned registered quarter horse is made from one
(1) Indiana resident (must have owned horse prior to June March 1 of transaction year) to another Indiana resident, or if horse is
claimed by an Indiana resident at any licensed pari-mutuel race track. Registration with the commission must be within fifteen (15)
days of transaction, it is then eligible to be entered into an Indiana owned conditioned race. Horses purchased at public auction or
sales must submit registration applications and a copy of the front and back side of the AQHA certificate documenting purchase
transfer by the auction or sale company within thirty (30) days of purchase. A leased horse is eligible to be entered in an Indiana
owned conditioned race only when both owner and lessee are Indiana residents. The owned program will phase out as follows:

(1) Two (2) year olds, at the conclusion of the 2003 racing season.
(2) Three (3) year olds, at the conclusion of the 2004 racing season.
(3) Four (4) year olds and older at the conclusion of the 2005 racing season.

(Indiana Horse Racing Commission; 71 IAC 14.5-1-3; emergency rule filed Nov 15, 2000, 11:40 a.m.: 24 IR 1036; readopted filed



Oct 30, 2001, 11:50 a.m.: 25 IR 899; emergency rule filed Mar 27, 2002, 10:27 a.m.: 25 IR 2538; emergency rule filed Jan 28,
2003, 2:20 p.m.: 26 IR 1952)
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