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TITLE 844 MEDICAL LICENSING BOARD OF
INDIANA

LSA Document #01-432(F)

DIGEST

Amends 844 IAC 6-3-5 concerning temporary permits. Effective 30 days after filing with the secretary of state. 

844 IAC 6-3-5

SECTION 1. 844 IAC 6-3-5, AS READOPTED AT 25 IR 1325, SECTION 1, IS AMENDED TO READ AS
FOLLOWS:

844 IAC 6-3-5 Temporary permits
Authority: IC 25-27-1-5
Affected: IC 25-27-1-6

Sec. 5. (a) For applicants for licensure by endorsement, the committee may issue a temporary, nonrenewable
permit to an applicant for a license as a physical therapist or a certificate as a physical therapist’s assistant where
the applicant meets the requirements of section 1 of this rule, except where:

(1) the applicant has graduated from an educational program in another state, country, or territory, not accredited
by the committee; or
(2) the applicant has not successfully completed the test required by section 2(a)(4) of this rule.

(b) For recent graduates, the committee may issue a temporary, nonrenewable permit to an applicant for a license
as a physical therapist or a certificate as a physical therapist’s assistant who is a graduate of a an approved
physical therapy program or a an approved physical therapist’s assistant program which that meets the standards
set by the committee and who has applied for and been approved by the committee to take the examination for
which the applicant has applied for licensure or certification.

(c) A candidate for a license as a physical therapist or for a certificate as a physical therapist’s assistant holding
a temporary permit hereunder shall only work under the direct supervision of a licensed physical therapist or
physician, and shall report to the committee on a form provided by the committee, the name of the facility and
supervising physical therapists or physicians.

(d) A temporary permit shall expire on the earliest date that any one (1) of the following events occurs:
(1) The applicant is licensed or certified.
(2) The application for licensure or certification is disapproved.
(3) Ninety (90) days has passed since the issuance of the temporary permit.

(Medical Licensing Board of Indiana; 844 IAC 6-3-5; filed Aug 6, 1987, 3:00 p.m.: 10 IR 2734; filed Sep 22, 1994,
4:30 p.m.: 18 IR 265; readopted filed Nov 9, 2001, 3:16 p.m.: 25 IR 1325; filed Oct 7, 2002, 12:02 p.m.: 26 IR
378)
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