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TITLE 405 OFFICE OF THE SECRETARY OF
FAMILY AND SOCIAL SERVICES

LSA Document #02-197(E)

DIGEST

Temporarily amends 405 IAC 1-18-2 to specify Medicaid reimbursement methodology for Medicare cross-over
claims. Temporarily repeals 405 IAC 1-18-3. Authority: IC 4-22-2-37.1; IC 12-8-1-12; Public Law 291-2001, Section
48. Effective July 1, 2002.

SECTION 1. (a) Cross-over claims filed by Medicaid providers are reimbursed as set out in this SECTION.

(b) If the Medicare payment amount for a claim exceeds or equals the Medicaid allowable amount for that
claim, Medicaid reimbursement will be zero (0).

(c) If the Medicaid allowable amount for a claim exceeds the Medicare payment amount for that claim,
Medicaid reimbursement is the lesser of:

(1) the difference between the Medicaid allowable amount minus the Medicare payment amount; or
(2) the Medicare coinsurance and deductible, if any, for the claim.

SECTION 2. 405 IAC 1-18-3, AS ADDED AT 25 IR 2476, IS TEMPORARILY REPEALED.

SECTION 3. SECTIONS 1 and 2 of this document expire September 26, 2002.
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