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TITLE 844 MEDICAL LICENSING BOARD OF
INDIANA

Proposed Rule
LSA Document #01-432

DIGEST

Amends 844 IAC 6-3-5 concerning temporary permits. Effective 30 days after filing with the secretary of state.

844 IAC 6-3-5

SECTION 1. 844 IAC 6-3-5, AS READOPTED AT 25 IR 1325, SECTION 1, IS AMENDED TO READ AS
FOLLOWS:

844 IAC 6-3-5 Temporary permits
Authority: IC 25-27-1-5
Affected: IC 25-27-1-6

Sec. 5. (a) For applicants for licensure by endorsement, the committee may issue a temporary, nonrenewable permit
to an applicant for a license as a physical therapist or a certificate as a physical therapist’s assistant where the applicant
meets the requirements of section 1 of this rule, except where:

(1) the applicant has graduated from an educational program in another state, country, or territory, not accredited by
the committee; or
(2) the applicant has not successfully completed the test required by section 2(a)(4) of this rule.

(b) For recent graduates, the committee may issue a temporary, nonrenewable permit to an applicant for a license as
a physical therapist or a certificate as a physical therapist’s assistant who is a graduate of a an approved physical
therapy program or a an approved physical therapist’s assistant program which that meets the standards set by the
committee and who has applied for and been approved by the committee to take the examination for which the applicant
has applied for licensure or certification.

(c) A candidate for a license as a physical therapist or for a certificate as a physical therapist’s assistant holding a
temporary permit hereunder shall only work under the direct supervision of a licensed physical therapist or physician,
and shall report to the committee on a form provided by the committee, the name of the facility and supervising physical
therapists or physicians.

(d) A temporary permit shall expire on the earliest date that any one (1) of the following events occurs:
(1) The applicant is licensed or certified.
(2) The application for licensure or certification is disapproved.
(3) Ninety (90) days has passed since the issuance of the temporary permit.

(Medical Licensing Board of Indiana; 844 IAC 6-3-5; filed Aug 6, 1987, 3:00 p.m.: 10 IR 2734; filed Sep 22, 1994, 4:30
p.m.: 18 IR 265; readopted filed Nov 9, 2001, 3:16 p.m.: 25 IR 1325)

Notice of Public Hearing

Under IC 4-22-2-24, notice is hereby given that on July 25, 2002 at 9:50 a.m., at the Indiana Government Center-
South, 402 West Washington Street, Conference Center Room A, Indianapolis, Indiana the Medical Licensing Board
of Indiana will hold a public hearing on proposed rules concerning temporary permits.  Copies of these rules are now



on file at the Indiana Government Center-South, 402 West Washington Street, Room W041 and Legislative Services
Agency, One North Capitol, Suite 325, Indianapolis, Indiana and are open for public inspection.

Lisa R. Hayes
Executive Director
Health Professions Bureau


